Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 29χρονου αστυνομικού, Χρήστου Κουρουνιώτη, στην Πάτρα

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στο «τελευταίο αντίο»

Σε κλίμα οδύνης τελείται αυτή την ώρα στην Πάτρα η κηδεία του αστυνομικού, Χρήστου Κουρουνιώτη. Ο 29χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του στη διάρκεια καταδίωξης στην Αθηνών – Κορίνθου, τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12), στον Ασπρόπυργο.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρίσταται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Μαζί του είναι ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣΣτο «τελευταίο αντίο» παρόντες είναι ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, συνάδελφοί του στη ΔΙ.ΑΣ από την Αθήνα, συγγενείς, φίλοι, η ηγεσία της Τοπικής Αστυνομίας και αστυνομικοί από  υπηρεσίες της Πάτρας.

Σπαρακτικά είναι τα λόγια του πατέρα του για τον άδικο χαμό του γιου του:

«Ασχολήθηκαν με την αστυνομία, γιατί δεν υπήρχε δουλειά στην Πάτρα. Πήγε ο ένας, μετά ήρθε και ο άλλος. Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει. Αντίρρηση δεν είχα, φόβο είχα». Ο πρωτότοκος γιος του ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους γονείς για τον θάνατο του αδελφού του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη διάρκεια άγριας καταδίωξης στον Ασπρόπυργο, η μηχανή που επέβαινε μαζί με 32χρονο συνάδελφό του προσέκρουσε σε προπορευόμενο περιπολικό, που ακινητοποιήθηκε απότομα όταν ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό. Αποτέλεσμα ήταν ο Πατρινός ένστολος να χάσει τη ζωή του και ο συνεπιβάτης του να τραυματιστεί σοβαρά. Για την καταδίωξη που προκάλεσε το δυστύχημα έχουν συλληφθεί έως τώρα δύο άτομα, ένας 17χρονος και ένας 20χρονος Ρομά.

Σχετικά